Facebook
BIP

Jadłospis

 

CENNIK OBIADÓW

NA ROK SZKOLNY 2025/2026

 

cały obiad        12,00 zł

  drugie danie     9,00 zł

  zupa                 4,00 zł

 

 

DRODZY RODZICE i NAUCZYCIELE :)

 

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr.3 w Lipnie informuje o regularnej płatności za obiady.

Ze względu na to, że grudzień jest miesiącem ,w którym  musimy zakończyć rok rozliczeniowy, bardzo prosimy o wpłaty w terminie  do 10.12.2025. Opłaty za miesiąc styczeń prosimy wpłacać w danym miesiącu. Odpisy z obiadów proszę zgłaszać do 15.12.2025 r. Informacje otrzymają państwo pod nr. 532-163-458  u intendentki.

 

 Z góry dziękujemy.

 

KOSZT OBIADÓW - MIESIĄC grudzień  2025

 

 

cały obiad        15 dni x 12,00 = 180.00 zł

 

II danie            15 dni x 9,00 =  135,00 zł

 

zupy               15 dni x 4,00 =  60,00 zł

 

Gotujemy do 19.12.2025  

 

 

 

Należności za obiady prosimy regulować do 10-go każdego miesiąca na rachunek bankowy

 

nr    61 9537 0000 2004 0042 2134 0003

Informacje dotyczące numeru rachunku bankowego oraz wysokość wpłat na każdy miesiąc są umieszczone na tablicy informacyjnej, stronie internetowej oraz informacji udziela intendent. Istnieje możliwość odliczenia kosztów obiadu, nieobecność ucznia musi być zgłoszona u intendenta osobiście lub telefonicznie pod 532-163-458 lub  287-25-87 do godziny 8.00. Tylko na tej podstawie powstała nadpłata może być zaliczona na poczet opłaty na następny miesiąc.

 W przypadku wątpliwości dotyczących ilości odpisów miesięcznych, prosimy o kontakt telefoniczny  532-163-458 w celu uniknięcia nieporozumień.

 

 

 

 

 

 

 

  

15.12.2025 - 19.12.2025

Alergeny zostały wyróżnione na jadłospisie.

 

PONIEDZIAŁEK

15

   

Zupa z czerwonej soczewicy

 

na wywarze mięsno-warzywnym,  (zawiera seler) z boczkiem i ziemniakami

 

 

Pierogi z serem , truskawkami z musem twarogowym lub pierogi z mięsem z kraszoną cebulką,

zawierają jaja, mleko,  pszenicę) i śmietanę 12%

 

owoce, dodatek  biszkopty

woda niegazowana, soki

 

 

 

WTOREK

16

   

Biały barszcz

 

na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler) z lanymi kluskami (zawiera jaja, mleko, pszenicę) ) i śmietaną 18 % (z mleka)

 

Bigos z mielonym

 

ziemniaki( zawiera mleko)

 

owoce, dodatek mix

woda niegazowana, soki

 

 

ŚRODA

17

  

Zupa pomidorowa

 

na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler) z makaronem ryżowym

i śmietaną 18 % (z mleka)

 

Krokiety z farszem  mięsnym lub kapustą i grzybami

 

(zawierają jaja, mleko, pszenicę)surówka z kapusty pekińskiej

 

owoce, dodatek

woda niegazowana, soki

 

 

 

CZWARTEK

18

    

 

Zupa szczawiowa

 

na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler )z jajkiem i śmietaną 18 % (z mleka ) z ziemniakami

 

Żeberka w sosie

 

ziemniaki( zawiera mleko),sałata lodowa ze śmietaną

 

owoce, dodatek wafle malinowe

woda niegazowana, soki

 

PIĄTEK

19

  

Czerwony barszcz

 

na wywarze mięsno-warzywnym  (zawiera seler) z uszkami (zawiera jaja, mleko,  pszenicę)

 

Paluszki rybne lub śledzie w śmietanie

 

ziemniaki(zawiera mleko)  surówka z czerwonej kapusty

 

owoce, dodatek świąteczny

woda niegazowana, soki